IZJAVA O ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

Trgovačko društvo Poliglossa d.o.o. obvezuje se na zaštitu osobnih podataka na temelju Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation, GDPR), razvijene s ciljem osnaživanja i usklađivanja prava na privatnost i zaštitu osobnih podataka unutar Europske unije. Budući da prepoznajemo važnost zaštite privatnosti, sigurnosti i zaštite podataka za korisnike naših usluga i osoba koje s nama dođu u kontakt, ulažemo napor da se osobni podaci s kojima dolazimo u kontakt obrađuju na siguran i povjerljiv način. Ova Izjava sadrži obavijesti o tome kako prikupljamo i štitimo osobne podatke te kako njima upravljamo i koristimo im se. Odnosi se na sve web stranice Društva i usluge.

Voditelj obrade osobnih podataka

Poliglossa d.o.o.
Grahorova 24
10 000 Zagreb
e-mail: info@poliglossa.hr

Svrha prikupljanja osobnih podataka

Osobne podatke prikupljamo u prvom redu radi pružanja traženih usluga i što učinkovitijeg odgovaranja na upite korisnika. Podatke prikupljamo na temelju upita za nekom od naših usluga ili ako sklopimo ugovor s korisnikom. Prikupljamo samo one podatke čija je obrada nužna za pružanje ugovorene usluge. U tom slučaju klijente možemo nastaviti obavještavati o uslugama koje su zatražili, a oni imaju pravo dobiti informacije o postupanju s osobnim podacima te zatražiti prestanak primanja takvih obavijesti.

Vrsta podataka koji se prikupljaju

Za komunikaciju u vezi s upitima, potrebni su nam ime i prezime, e-mail adresa i broj telefona/telefaksa. Za slanje ponuda i izdavanje računa građanima potrebno nam je ime i prezime, a poslovnim subjektima naziv trgovačkog društva, adresa sjedišta i OIB. Za sklapanje ugovora o pružanju usluga potrebni su nam ime i prezime, adresa, OIB (radi osiguranja naplate pružene usluge, ako ona nije unaprijed plaćena) i e-mail adresa. Za maloljetne osobe ugovor se sklapa s roditeljem/skrbnikom, a prikuplja se podatak o imenu i prezimenu djeteta. Kod usluga prijevoda, također prikupljamo podatke sadržane u dokumentima koji se dostavljaju na prijevod.

 Statistika poslužitelja i uporaba kolačića

Naša internetska stranica sadrži kolačiće (cookies) koji vašem pregledniku šalje informacije s web-lokacije kojoj ste prikupili. U našem se slučaju ti kolačići koriste u okviru alata Google Analytics. Google koristi ove informacije za procjenu vašeg korištenja web stranica i sastavljanja izvješća o web aktivnostima za web stranice operatera, kao i za pružanje dodatnih usluga vezanih za korištenje internetskih stranica i interneta i te su aktivnosti usklađene s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

Sigurnost podataka

Društvo Poliglossa d.o.o. jamči da su podaci sigurni. Koristimo odgovarajuće tehničke, elektroničke i organizacijske postupke kako bismo spriječili neovlašteni pristup osobnim podacima. Elektronički podaci se čuvaju na zaštićenim računalima i izrađuju se potrebne sigurnosne kopije, a imaju im pristup samo ovlaštene osobe. Podatke u papirnatom obliku na odgovarajući način uništavamo.

 Prosljeđivanje osobnih podataka

Osobne podatke ne prosljeđujemo trećim stranama osim ako je to potrebno za pružanje usluge ili zakonski uvjetovano. U slučaju usluga prijevoda, osobni podaci prosljeđuju se ugovornim vanjskim suradnicima ako ih društvo Poliglossa d.o.o. mora angažirati za pružanje usluge. Svi vanjski suradnici obvezali su se na diskreciju i upravljaju podacima prema standardima poslovne tajne.

Trajanje čuvanja osobnih podataka

Osobni podaci pohranjuju se u skladu sa zakonskim propisima koji se primjenjuju za pojedinu vrstu dokumentacije, odnosno do opoziva korisnika. Evidencije o polaznicima i izdanim potvrdama o znaju jezika čuvat će se u razdoblju od 5 godina. Ako zakonom nije drugačije propisano, prijevodi će se pohraniti na razdoblje od 10 godina. Po isteku tog roka, imena i prezimena i identifikacijski brojevi će se izbrisati ili zatamniti. Dnevnik ovjera i prijevoda čuvat će se trajno. Po odjavi e-mail adrese s popisa primatelja newslettera, takva adresa će se pohraniti radi sprječavanja slanja neželjene elektroničke pošte. Ugovori s klijentima čuvaju se 5 godina nakon njihovog prestanka važenja, osim ako zakonom nije propisan duži rok čuvanja ili ako za daljnju pohranu ne postoji neka druga pravna osnova. Poslovni kontakti koji ne predstavljaju odnos prema potrošačima čuvat će se do zahtjeva za brisanjem.

Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja, želite zatražiti pristup osobnim podacima i ispravak ili brisanje osobnih podataka, ograničavanje obrade ili uložiti prigovor oko uporabe osobnih podataka, možete nas kontaktirati na:

Poliglossa d.o.o.
Grahorova 24
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 37 02 457
Fax: + 385 1 37 02 464
Email: info@poliglossa.hr
Direktorica: dr. sc. Andrea-Beata Jelić